top of page
Search
  • Writer's picturealfopa

Čas vianočný


Dve slovíčka bežné obvykle od začiatku decembra. Neviem, či je vhodné pomôcť si témou Vianoc na blogu špecializovanej výrobnej firmy. Ale priznám sa, veľmi sa tým netrápim. Nikdy nevieme vopred, aké myšlienky alebo v lepšom prípade posolstvo, bude v danú chvíľu vhodné.

Dnes máme povznesenú náladu. Darí sa nám udržať dobré tempo výroby z minulého mesiaca, zdarne korčuľujeme medzi termínmi tak, aby sme čo najlepšie uspokojili požiadavky našich partnerov. A čo je nemenej dôležité, kolegovia pochopili nutnosť pracovných zmien navyše, nehundreme, svorne hľadáme rezervy v logistike, zrýchľujeme tempo práce na všetkých úsekoch. Vo voľnejších chvíľach – obvykle len pri obede - sa pochválime (alebo posťažujeme), ako stojíme s darčekmi, ako nás obmedzuje doba covidu, ako sa tešíme, že sme sa mu zatiaľ poväčšine vyhli.

Trápi nás, že sme sa s viacerými obchodnými partnermi a priateľmi už dlhšiu dobu osobne nestretli. Dostať pozdrav či balíček poštou isto poteší, ale stráviť príjemnú chvíľku v spoločnosti nápomocného partnera by bolo lepšie. Sme vďační za každú schôdzku, ktorá sa uskutočnila nielen virtuálne.

Po tieto dni, keď každý dobieha zmeškané a zháňa nezohnané, kladieme na všetky druhé a tretie strany vyššie nároky. Sme radi, keď nám vyhovejú, pomôžu, priklonia sa ku ústretovejšiemu riešeniu. Preto je dobré, že aj my máme priam potrebu byť láskavejší, ochotnejší, lepší. Pohodu umocňuje atmosféra dotvorená adventnou výzdobou aj radosť z prípravy prekvapení pre kolegov. Radi sme celý rok pracovali a radi budeme oddychovať.

Prajeme vám, aby ste všetci mali dobrý pocit z vykonanej práce a mohli si v pokoji užiť


čas vianočný.

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page