top of page
Search
  • Writer's picturealfopa

Etikety samolepiace či shrink?

Dosť zjednodušená otázka. Je však na mieste, ak sa bavíme o tom, čo by sme vám ponúkli u nás. Isteže ponúkame aj iné výrobky a služby, ale našim hlavným produktom sú etikety.


Rozhodnutie o druhu je z veľkej časti determinované obdobím, kedy je nutné voľbu urobiť, druhom produktu, ktorý potrebujem zabaliť a označiť a samozrejme dostupnosťou aplikačnej technológie. Iné otázky je potrebné vyriešiť pri plánovaní projektu a iné, keď už máme plniacu a baliacu linku a presne vieme, čo potrebujeme.

Zorientovaní zabehnutí výrobcovia majú v otázke samolepiace etikety vs shrink sleeves, prípadne wrap around labels jasno. Tí už vedia, že ak potrebujú samolepku, základom špecifikácie je vychádzať z účelu jej použitia, zadefinovať prostredie a podmienky akým má odolať a povrch, na ktorom má držať. Potom už riešia, či bude samolepiaca etiketa z papiera či fólie, s akým lepidlom či povrchom, či a ako má byť zušľachtená s ohľadom na účel a dizajn. Neskúseným a začínajúcim výrobcom poradíme, ako sa rozhodovať.

Ak má etiketa plniť aj ochrannú funkciu, prípadne má kopírovať tvar produktu, potom väčšinou padne voľba na shrink sleeve. Okrem toho, že umožní poskytnúť veľa spotrebiteľských informácií, môže upútať celoobvodovou grafikou. Perforácia po celej dĺžke zjednodušuje separovanie odpadu po použití, dvojitá perforácia uľahčí odstránenie plomby uzáveru. Umenie využitia rôznych efektov tlače vie v kombinácii s originálnou grafikou urobiť z obalu výrobku malé umelecké dielo.


Nechajte nás robiť umelecké diela z vašich produktov. Ste u nás vítaní.






68 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page