top of page
Search
  • Writer's picturealfopa

Aj vás hnevá meškanie?

Updated: Apr 1, 2023

Keď sme vám v júli m.r. ponúkali odpoveď na otázku „Prečo etikety od nás?“, nepredpokladali sme veru, že osvedčené procesy a postupy budú v budúcnosti nabúrané ešte viac. Všetci sme dúfali, že sa postupne dostane do súladu požiadavka s potrebou a my budeme môcť slúžiť vašim potrebám v balení a označovaní produktov v obvyklom režime.

Realita je však iná. Je frustrujúce byť bezmocný pri konfrontácii so situáciou, kedy spoliehate na dodržanie potvrdeného termínu dodania etikiet a namiesto zásielky samolepiaceho papiera dostanete informáciu o ďalšom meškaní.

Neznášam to. Tak si viete predstaviť, aké je hrozné nielen túto situáciu prijať, ale ju spôsobovať svojim partnerom. V taký čas nepomáha úprimné ospravedlňovanie, pretože ani to neodčiní problém, nevyrieši pálčivú situáciu. Vtedy si kladieme otázku: mohli sme tomu predísť?

Pri dôkladnom a úprimnom sebaspytovaní zistíme, že niečo sa predsa len malo dať robiť. Objednať skôr? Objednať viac? Objednať inde?... Veď to predsa robíme! Tu je však na mieste otázka, či sme mali možnosť takto eliminovať nedostatok. A niekedy žiaľ, musíme priznať, že nie, nemali. Možno len preto, že náš odhad navýšenia nebol dostatočný, že došlo k výpadku ďalšej suroviny, že viacerí odberatelia naraz zvýšili objem svojich bežných objednávok... Stane sa aj to, že napriek priebežnému plánovaniu a objednávaniu je materiál doručený naraz a jednoducho nie je fyzicky možné vyrobiť ihneď všetko.

Čo môžeme rozhodne tvrdiť? Že naša snaha vyjsť vám v ústrety je naozajstná, že napriek pochopeniu vašej nepohody v dôsledku nášho meškania ho niekedy nevieme eliminovať. A tak napriek logistike, postupom, opatreniam, snahám, pravidlám, enormnému úsiliu aj tempu musíme niekedy navrhnúť, aby ste skúsili dostať splnenie vašich potrieb inde. Budeme radi, ak spolu neštandardne sťažené podmienky prekonáme, budeme radi, keď sa k nám vrátite ak už musíte odísť ale hlavne budeme radi, keď sa vám bude dariť nad nepriazňou okolností vyhrať a dosiahnete splnenie požiadaviek podľa vašich predstáv, nech je to kdekoľvek.



56 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page